Csokoládés profiterol recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajat és a vizet forraljuk fel. Ha a massza forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz,s nem tapad többé a lábas falához. A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a massza világos és fényes nem lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a keveréket. 200°C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180°C-ra, s további 10 percig süssük,vagyis míg a tészta ropogós lesz,s szép aranybarna színt kap. A fánkocskákba fúrjunk egy kis lyukat a tölteléknek. A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, s keverjük ki, míg sűrű és világos lesz. Adjuk hozzá a lisztet, s verjük, míg a hozzávalók jól elkeverednek. Tegyük a tejet, a csokoládét és a likőrt egy lábasba, s közepes tűzön kevergessük, míg a massza egynemű lesz. Vegyük le a lábast a tűzről, s tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához. Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza besűrűsödik. Vegyük le a lábast a tűzről, fedjük le, s tegyük félre, hogy kihűljön. A tölteléket tegyük egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba és nyomjuk tésztákba. A profiteroleok tetejét mártsuk az olvasztott csokoládéba, s tegyük tortarácsra, míg a máz megdermed. Ha sokallod a tojások mennyiségét, akkor megtöltheted csokoládés pudinggal is. Sőt, van egy másik változata, akkor nem csokis lesz.
Kapros túrós töltelékkel, habtejszínnel leöntve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »