Csokoládés profiterol recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajat és a vizet forraljuk fel. Ha a massza forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz,s nem tapad többé a lábas falához. A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a massza világos és fényes nem lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a keveréket. 200°C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180°C-ra, s további 10 percig süssük,vagyis míg a tészta ropogós lesz,s szép aranybarna színt kap. A fánkocskákba fúrjunk egy kis lyukat a tölteléknek. A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, s keverjük ki, míg sűrű és világos lesz. Adjuk hozzá a lisztet, s verjük, míg a hozzávalók jól elkeverednek. Tegyük a tejet, a csokoládét és a likőrt egy lábasba, s közepes tűzön kevergessük, míg a massza egynemű lesz. Vegyük le a lábast a tűzről, s tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához. Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza besűrűsödik. Vegyük le a lábast a tűzről, fedjük le, s tegyük félre, hogy kihűljön. A tölteléket tegyük egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba és nyomjuk tésztákba. A profiteroleok tetejét mártsuk az olvasztott csokoládéba, s tegyük tortarácsra, míg a máz megdermed. Ha sokallod a tojások mennyiségét, akkor megtöltheted csokoládés pudinggal is. Sőt, van egy másik változata, akkor nem csokis lesz.
Kapros túrós töltelékkel, habtejszínnel leöntve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »