Csokoládékenyér recept

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg olvasztott vaj
- 17dkg finomliszt
- 7dkg durvára vágott dió
- 10 dkg darabkára tördelt csokoládé
Elkészítése:
7 tojás fehérjéből kemény habot verünk, 20 dkg porcukrot adunk hozzá és újra keményre verjük. Folytonos keverés közben lassan 6 dkg olvasztott vajat öntünk hozzá és rövid ideig verjük. Azután 17 dkg finomlisztet beleszitálunk, 7 dkg durvára vágott diót, 10 dkg darabkára tördelt csokoládét adunk hozzá.
Az egészet jól összekeverjük és kikent lisztezett őzgerincformába öntjük. Előre bemelegített sütőben, lassú tűzön sütjük. Mikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából, meghintjük porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »