Csokoládé rolád recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 20 dkg cseresznye/eper
- 5dkg kókuszreszelék (a rolád bevonásához)
Elkészítése: A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket verjük fel 8 dkg cukorral. Dolgozzuk habosra a tojássárgájákat, majd adjuk hozzá a felolvasztott 5 dkg étcsokoládét. Adjuk hozzá a tojássárgájához a felvert tojásfehérjét, majd a 10 dkg lisztet és a sütőport is.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a tésztát simítsuk bele és süssük kb. 15-20percig.
Közben készítsünk elő egy nedves konyharuhát. Ha megsült a tészta, akkor erre fektessük le, és tekerjük fel. Várjuk meg, amíg kihűl, addig készítsük el a krémet.
25 dkg vajat keverjünk ki egy tasak vaníliás cukorra,l és a 20 dkg porcukorral, majd adjuk hozzá a túrót is.
Ha a piskóta kihűlt, akkor kenjük meg a krém felével. Szórjuk rá a gyümölcsöt, és határozott mozdulatokkal tekerjük fel.
A rolád külső részét kenjük meg a maradék krémmel, a krémet pedig szórjuk meg kókuszreszelékkel. Miután elkészült a csokoládé rolád, érdemes jól kidermeszteni.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »