Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé rolád recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg liszt
    • 1 teáskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 25 dkg túró
    • 20 dkg cseresznye/eper
    • 5dkg kókuszreszelék (a rolád bevonásához)

    Elkészítése: A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket verjük fel 8 dkg cukorral. Dolgozzuk habosra a tojássárgájákat, majd adjuk hozzá a felolvasztott 5 dkg étcsokoládét. Adjuk hozzá a tojássárgájához a felvert tojásfehérjét, majd a 10 dkg lisztet és a sütőport is.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a tésztát simítsuk bele és süssük kb. 15-20percig.

    Közben készítsünk elő egy nedves konyharuhát. Ha megsült a tészta, akkor erre fektessük le, és tekerjük fel. Várjuk meg, amíg kihűl, addig készítsük el a krémet.

    25 dkg vajat keverjünk ki egy tasak vaníliás cukorra,l és a 20 dkg porcukorral, majd adjuk hozzá a túrót is.

    Ha a piskóta kihűlt, akkor kenjük meg a krém felével. Szórjuk rá a gyümölcsöt, és határozott mozdulatokkal tekerjük fel.

    A rolád külső részét kenjük meg a maradék krémmel, a krémet pedig szórjuk meg kókuszreszelékkel. Miután elkészült a csokoládé rolád, érdemes jól kidermeszteni.

     

     

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá