Csokoládé rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg cseresznye/eper
  • 5dkg kókuszreszelék (a rolád bevonásához)

Elkészítése: A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket verjük fel 8 dkg cukorral. Dolgozzuk habosra a tojássárgájákat, majd adjuk hozzá a felolvasztott 5 dkg étcsokoládét. Adjuk hozzá a tojássárgájához a felvert tojásfehérjét, majd a 10 dkg lisztet és a sütőport is.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a tésztát simítsuk bele és süssük kb. 15-20percig.

Közben készítsünk elő egy nedves konyharuhát. Ha megsült a tészta, akkor erre fektessük le, és tekerjük fel. Várjuk meg, amíg kihűl, addig készítsük el a krémet.

25 dkg vajat keverjünk ki egy tasak vaníliás cukorra,l és a 20 dkg porcukorral, majd adjuk hozzá a túrót is.

Ha a piskóta kihűlt, akkor kenjük meg a krém felével. Szórjuk rá a gyümölcsöt, és határozott mozdulatokkal tekerjük fel.

A rolád külső részét kenjük meg a maradék krémmel, a krémet pedig szórjuk meg kókuszreszelékkel. Miután elkészült a csokoládé rolád, érdemes jól kidermeszteni.

 

 

Jó étvágyat!