Hozzávalók:
A tésztához:
Krémhez:
Elkészítése: A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket verjük fel 8 dkg cukorral. Dolgozzuk habosra a tojássárgájákat, majd adjuk hozzá a felolvasztott 5 dkg étcsokoládét. Adjuk hozzá a tojássárgájához a felvert tojásfehérjét, majd a 10 dkg lisztet és a sütőport is.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a tésztát simítsuk bele és süssük kb. 15-20percig.
Közben készítsünk elő egy nedves konyharuhát. Ha megsült a tészta, akkor erre fektessük le, és tekerjük fel. Várjuk meg, amíg kihűl, addig készítsük el a krémet.
25 dkg vajat keverjünk ki egy tasak vaníliás cukorra,l és a 20 dkg porcukorral, majd adjuk hozzá a túrót is.
Ha a piskóta kihűlt, akkor kenjük meg a krém felével. Szórjuk rá a gyümölcsöt, és határozott mozdulatokkal tekerjük fel.
A rolád külső részét kenjük meg a maradék krémmel, a krémet pedig szórjuk meg kókuszreszelékkel. Miután elkészült a csokoládé rolád, érdemes jól kidermeszteni.
Jó étvágyat!