Csokitorta falatkák recept

Hozzávalók:
- 200g Tejcsoki
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50g Tejszín
- 250g Margarin
- 150gLiszt
- 150g Cukor
Máz:
- fehér vagy tejcsoki 150g + 150g habtejszín (de máz nélkül is finom)
Elkészítése: Habbá vernem a tojásfehérjét. Kavarás mellett hozzáadnom a cukrot és a tojássárgáját. A csokit és a vajat felolvasztom. Ha szép sima a massza, hozzáadom a habtejszínt, majd az egészet összekeverem.
Utána lassan adagolom bele a lisztet.
A masszát a tortaformába öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm.
Ha készen van, meg kell várni, amíg kihűl.
Ha mázat szeretnék a tetejére: a csokit felolvasztom, amikor csomómentes, leveszem a tűzhelyről, és hozzákeverem a habtejszínt. És ezt szétoszlatom a tortán.
Ismét hűtőbe teszem.
A végén felvágom(én háromszögre szoktam) és gyümölccsel díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »