Csokitorta falatkák recept

Hozzávalók:
- 200g Tejcsoki
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50g Tejszín
- 250g Margarin
- 150gLiszt
- 150g Cukor
Máz:
- fehér vagy tejcsoki 150g + 150g habtejszín (de máz nélkül is finom)
Elkészítése: Habbá vernem a tojásfehérjét. Kavarás mellett hozzáadnom a cukrot és a tojássárgáját. A csokit és a vajat felolvasztom. Ha szép sima a massza, hozzáadom a habtejszínt, majd az egészet összekeverem.
Utána lassan adagolom bele a lisztet.
A masszát a tortaformába öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm.
Ha készen van, meg kell várni, amíg kihűl.
Ha mázat szeretnék a tetejére: a csokit felolvasztom, amikor csomómentes, leveszem a tűzhelyről, és hozzákeverem a habtejszínt. És ezt szétoszlatom a tortán.
Ismét hűtőbe teszem.
A végén felvágom(én háromszögre szoktam) és gyümölccsel díszítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »