Csokitorta falatkák recept

Hozzávalók:
- 200g Tejcsoki
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50g Tejszín
- 250g Margarin
- 150gLiszt
- 150g Cukor
Máz:
- fehér vagy tejcsoki 150g + 150g habtejszín (de máz nélkül is finom)
Elkészítése: Habbá vernem a tojásfehérjét. Kavarás mellett hozzáadnom a cukrot és a tojássárgáját. A csokit és a vajat felolvasztom. Ha szép sima a massza, hozzáadom a habtejszínt, majd az egészet összekeverem.
Utána lassan adagolom bele a lisztet.
A masszát a tortaformába öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm.
Ha készen van, meg kell várni, amíg kihűl.
Ha mázat szeretnék a tetejére: a csokit felolvasztom, amikor csomómentes, leveszem a tűzhelyről, és hozzákeverem a habtejszínt. És ezt szétoszlatom a tortán.
Ismét hűtőbe teszem.
A végén felvágom(én háromszögre szoktam) és gyümölccsel díszítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »