Csokitorta falatkák recept
Hozzávalók:
- 200g Tejcsoki
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50g Tejszín
- 250g Margarin
- 150gLiszt
- 150g Cukor
Máz:
- fehér vagy tejcsoki 150g + 150g habtejszín (de máz nélkül is finom)
Elkészítése: Habbá vernem a tojásfehérjét. Kavarás mellett hozzáadnom a cukrot és a tojássárgáját. A csokit és a vajat felolvasztom. Ha szép sima a massza, hozzáadom a habtejszínt, majd az egészet összekeverem.
Utána lassan adagolom bele a lisztet.
A masszát a tortaformába öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm.
Ha készen van, meg kell várni, amíg kihűl.
Ha mázat szeretnék a tetejére: a csokit felolvasztom, amikor csomómentes, leveszem a tűzhelyről, és hozzákeverem a habtejszínt. És ezt szétoszlatom a tortán.
Ismét hűtőbe teszem.
A végén felvágom(én háromszögre szoktam) és gyümölccsel díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

