Csokis zserbó recept
Hozzávalók: (12 főre)
Tésztához:
- 4 dkg kakaó
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- fél cs sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés tejföl
Krémhez:
- 4 dl tej
- 4 ek liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek rum
- baracklekvár
Tetejére:
- csokimáz vagy tortabevonó
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 lapot sütünk belőle. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal jól elkeverjük.
A két krémet összekeverjük.
A lapokat először baracklekvárral, majd a krémmel megkenjük.
Tetejét bevonjuk a mázzal vagy bevonóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

