Csokis pöfeteg recept

Hozzávalók:
- 8 dkg étcsoki
- 6 dkg liszt
- 1,5 dkg kakaó
- 1/2 tk sütőpor
- 4 dkg vaj
- 1 csipet só
- 7,5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 dkg kandírozott narancshéj
- Forgatáshoz:
- 2,5 dkg kristálycukor
- 2,5 dkg porcukor
Elkészítése:
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, míg kicsit hűl.
A vajat kikeverjük a cukorral, aztán hozzáadjuk a tojást, ehhez a csokit, végül a liszt-sütőpor-só keverékét. Ezeket simára keverjük és 2 órára a hűtőbe tesszük. Eléggé megdermed, de könnyen lehet formázni. Kilapítunk egy kis darabot, beleteszünk narancshéjdarabokat és golyóvá gyúrjuk. Megforgatjuk először kristálycukorban, aztán porcukorban. 175 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
www.konyhalal.blogspot.com
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »