Csokis pöfeteg recept
Hozzávalók:
- 8 dkg étcsoki
- 6 dkg liszt
- 1,5 dkg kakaó
- 1/2 tk sütőpor
- 4 dkg vaj
- 1 csipet só
- 7,5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3-4 dkg kandírozott narancshéj
- Forgatáshoz:
- 2,5 dkg kristálycukor
- 2,5 dkg porcukor
Elkészítése:
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, míg kicsit hűl.
A vajat kikeverjük a cukorral, aztán hozzáadjuk a tojást, ehhez a csokit, végül a liszt-sütőpor-só keverékét. Ezeket simára keverjük és 2 órára a hűtőbe tesszük. Eléggé megdermed, de könnyen lehet formázni. Kilapítunk egy kis darabot, beleteszünk narancshéjdarabokat és golyóvá gyúrjuk. Megforgatjuk először kristálycukorban, aztán porcukorban. 175 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
www.konyhalal.blogspot.com
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

