Csokis pöfeteg recept

Hozzávalók:
- 8 dkg étcsoki
- 6 dkg liszt
- 1,5 dkg kakaó
- 1/2 tk sütőpor
- 4 dkg vaj
- 1 csipet só
- 7,5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 dkg kandírozott narancshéj
- Forgatáshoz:
- 2,5 dkg kristálycukor
- 2,5 dkg porcukor
Elkészítése:
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, míg kicsit hűl.
A vajat kikeverjük a cukorral, aztán hozzáadjuk a tojást, ehhez a csokit, végül a liszt-sütőpor-só keverékét. Ezeket simára keverjük és 2 órára a hűtőbe tesszük. Eléggé megdermed, de könnyen lehet formázni. Kilapítunk egy kis darabot, beleteszünk narancshéjdarabokat és golyóvá gyúrjuk. Megforgatjuk először kristálycukorban, aztán porcukorban. 175 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
www.konyhalal.blogspot.com
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »