Csokis piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 3 ek forró víz
Krémhez:
- 0,5 l tej
- 2 cs csokis pudingpor
- 20-25 dkg cukor
- 1 margarin (25dkg)
Tetejére:
- 1 tábla csoki
- pici vaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük, a cukorral. A fehérjét nagyobb tálba habbá verjük. Ha kemény akkor beleöntjük a kikevert sárgáját, lisztet, sütőport és a vizet. Összekeverjük (ne féljünk, ha törik a hab, nem lesz baja). Ezt a keveréket egy sütő nagyságú tepsibe öntjük. Majd kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kisült, még forrón tiszta konyharuhába tekerjük fel és így hagyjuk kihűlni. Közben megfőzhetjük a krémet. A tejet a cukorral feltesszük főni. Még hidegen beleöntjük a kikevert pudingport (ettől nem lesz csomós) és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kész még forrón belekeverjük a margarint. A piskótát kihajtogatjuk és belekenjük a krémet. Ha egy kicsit több, megmarad megenni (gyerekek előszeretettel élvezik). A végén bekenjük olvasztott csokival és hidegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »