Csokis mogyorós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
Krém:
- 2 cs étcsokis pudingpor
- 5 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 1 cs diákcsemege
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
- 1 ek olaj
- durvára vágott mogyoró
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk egy kisebb tepsiben. Legyen magas a tészta, mivel ha kisül és kihűl ketté kell vágni. A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben és hozzáadjuk a cukrot is. Ha kihűlt hozzákeverjük a diákcsemegét is. A ketté vágott piskótát megtöltjük a krémmel,befedjük a tetejével. Gőz felett felolvasztjuk a a tortabevonót, majd hozzáadjuk az olajat és alaposan elkeverjük. Rásimítjuk a piskótára, és még mielőtt megszilárdulna megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

