Csokis mogyorós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csokis mogyorós

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt

Krém:

  • 2 cs étcsokis pudingpor
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint cukor
  • 1 cs diákcsemege

Tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 ek olaj
  • durvára vágott mogyoró

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk egy kisebb tepsiben. Legyen magas a tészta, mivel ha kisül és kihűl ketté kell vágni. A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben és hozzáadjuk a cukrot is. Ha kihűlt hozzákeverjük a diákcsemegét is. A ketté vágott piskótát megtöltjük a krémmel,befedjük a tetejével. Gőz felett felolvasztjuk a a tortabevonót, majd hozzáadjuk az olajat és alaposan elkeverjük. Rásimítjuk a piskótára, és még mielőtt megszilárdulna megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.