Csokis meggyes recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 16 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 1 üveg meggy
- 2 ek kakaó
- kevés só
A krémhez:
- 4 dl meggybefőttlé (ha nem tesz ki annyit az üvegben lévő, vízzel pótoljuk)
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
Elkészítés: A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt 180 C-on megsütjük.
Krém: A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat és összedolgozzuk.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos masszát, és a legtetejére csokimáz kerül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »