Csokis meggyes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 cs sütőpor
  • 16 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 üveg meggy
  • 2 ek kakaó
  • kevés só

A krémhez:

  • 4 dl meggybefőttlé (ha nem tesz ki annyit az üvegben lévő, vízzel pótoljuk)
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin

Elkészítés: A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt 180 C-on megsütjük.
Krém: A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat és összedolgozzuk.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos masszát, és a legtetejére csokimáz kerül.