Csokis keksz recept

Hozzávalók kb 70 darabhoz:
- 20 dkg margarin
- 23 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg finomliszt
- 16 dkg zabkorpa
- 6 dkg durvára vágott étcsoki
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, a tojást hozzáadjuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, a vaníliás cukrot meg a sót összekeverjük. A margarinos masszába dolgozzuk, és a habtejszínt hozzáadjuk. Az így kapott tésztát habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb 10-12 percig sütjük.
Fémdobozban hetekig eláll. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »