Csokis keksz recept

Hozzávalók kb 70 darabhoz:
- 20 dkg margarin
- 23 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg finomliszt
- 16 dkg zabkorpa
- 6 dkg durvára vágott étcsoki
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, a tojást hozzáadjuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, a vaníliás cukrot meg a sót összekeverjük. A margarinos masszába dolgozzuk, és a habtejszínt hozzáadjuk. Az így kapott tésztát habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb 10-12 percig sütjük.
Fémdobozban hetekig eláll. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »