Csokis keksz recept

Hozzávalók kb 70 darabhoz:
- 20 dkg margarin
- 23 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg finomliszt
- 16 dkg zabkorpa
- 6 dkg durvára vágott étcsoki
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, a tojást hozzáadjuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, a vaníliás cukrot meg a sót összekeverjük. A margarinos masszába dolgozzuk, és a habtejszínt hozzáadjuk. Az így kapott tésztát habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb 10-12 percig sütjük.
Fémdobozban hetekig eláll. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »