Csokis keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók kb 70 darabhoz:

  • 20 dkg margarin
  • 23 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 13 dkg finomliszt
  • 16 dkg zabkorpa
  • 6 dkg durvára vágott étcsoki
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, a tojást hozzáadjuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, a vaníliás cukrot meg a sót összekeverjük. A margarinos masszába dolgozzuk, és a habtejszínt hozzáadjuk. Az így kapott tésztát habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb 10-12 percig sütjük.
Fémdobozban hetekig eláll. :)