Csokis habkocka recept

Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját alaposan keverjük el a porcukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, végül forgassuk bele a sütőport és a lisztet, kakaóport is és engedjük fel a tejjel.
Az egészet jó alaposan dolgozzuk össze, és egy 15*20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A masszát simítsuk bele és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. A fehérjéket a cukorral gőz felett verjük fel, majd a még meleg, megsült tésztát kenjük meg lekvárral, simítsuk rá a tojás habját és hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót gőz felett olvasszuk fel és csorgassuk rá a habra. Dermedés után már lehet is szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »