Csokis habkocka recept
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját alaposan keverjük el a porcukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, végül forgassuk bele a sütőport és a lisztet, kakaóport is és engedjük fel a tejjel.
Az egészet jó alaposan dolgozzuk össze, és egy 15*20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A masszát simítsuk bele és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. A fehérjéket a cukorral gőz felett verjük fel, majd a még meleg, megsült tésztát kenjük meg lekvárral, simítsuk rá a tojás habját és hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót gőz felett olvasszuk fel és csorgassuk rá a habra. Dermedés után már lehet is szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

