Csokis habkocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 5 db tojás sárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • kenéshez lekvár (lehet bármilyen ízű, itthon vegyes gyümölcs volt)

Hab:

  • 15-20 dkg cukor
  • 5 tojás fehérje

Tetejére:

  • tortabevonó

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját alaposan keverjük el a porcukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, végül forgassuk bele a sütőport és a lisztet, kakaóport is és engedjük fel a tejjel.

Az egészet jó alaposan dolgozzuk össze, és egy 15*20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A masszát simítsuk bele és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. A fehérjéket a cukorral gőz felett verjük fel, majd a még meleg, megsült tésztát kenjük meg lekvárral, simítsuk rá a tojás habját és hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót gőz felett olvasszuk fel és csorgassuk rá a habra. Dermedés után már lehet is szeletelni.