Csokikrémes tornyocskák recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt,
- 1 cs sütőpor,
- 5 dkg cukor,
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek tejföl,
- 17,5 dkg vaj
A krémhez:
- fél l habtejszín,
- 1 cs habfixáló,
- 12,5 dkg étcsokoládé,
- 3 ek porcukor
Elkészítése:
Keverjük össze a liszttel a sütőport, a kétféle cukrot, a tejfölt és a vajat, majd jól dolgozzuk össze. Ha ragadna a tészta tegyük fél órára a hűtőbe, majd kezdjük újra gyúrni és kb 3 mm vékonyra nyújtsuk ki. Egy kör alakú formával szaggassunk ki belőle páros számú korongot, melyeket sütőpapírral kibélelt tepsiben 15 percig sütünk 180 fokon. A töltelékhez a habtejszínt verjük fel a habfixálóval, adjuk hozzá a porcukrot és az olvasztott csokit. A krémet töltsük nyomózsákba és oszlassuk el a tésztalapok felén, majd mindet fedjük be egy-egy üres koronggal. A tetejüket díszíthetjük egy kis krémmel. Majd ha készen vagyunk, tegyük a sütit egy órára a hűtőbe.
Megjegyzés: Egy igazán könnyed, és nagyon finom süti azoknak akik imádják és azoknak is akik csak szeretik a csokis, krémes dolgokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »