Csokikrémes tornyocskák recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt,
- 1 cs sütőpor,
- 5 dkg cukor,
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek tejföl,
- 17,5 dkg vaj
A krémhez:
- fél l habtejszín,
- 1 cs habfixáló,
- 12,5 dkg étcsokoládé,
- 3 ek porcukor
Elkészítése:
Keverjük össze a liszttel a sütőport, a kétféle cukrot, a tejfölt és a vajat, majd jól dolgozzuk össze. Ha ragadna a tészta tegyük fél órára a hűtőbe, majd kezdjük újra gyúrni és kb 3 mm vékonyra nyújtsuk ki. Egy kör alakú formával szaggassunk ki belőle páros számú korongot, melyeket sütőpapírral kibélelt tepsiben 15 percig sütünk 180 fokon. A töltelékhez a habtejszínt verjük fel a habfixálóval, adjuk hozzá a porcukrot és az olvasztott csokit. A krémet töltsük nyomózsákba és oszlassuk el a tésztalapok felén, majd mindet fedjük be egy-egy üres koronggal. A tetejüket díszíthetjük egy kis krémmel. Majd ha készen vagyunk, tegyük a sütit egy órára a hűtőbe.
Megjegyzés: Egy igazán könnyed, és nagyon finom süti azoknak akik imádják és azoknak is akik csak szeretik a csokis, krémes dolgokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »