Csokikrémes tornyocskák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt,
  • 1 cs sütőpor,
  • 5 dkg cukor,
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek tejföl,
  • 17,5 dkg vaj

A krémhez:

  • fél l habtejszín,
  • 1 cs habfixáló,
  • 12,5 dkg étcsokoládé,
  • 3 ek porcukor

Elkészítése:

Keverjük össze a liszttel a sütőport, a kétféle cukrot, a tejfölt és a vajat, majd jól dolgozzuk össze. Ha ragadna a tészta tegyük fél órára a hűtőbe, majd kezdjük újra gyúrni és kb 3 mm vékonyra nyújtsuk ki. Egy kör alakú formával szaggassunk ki belőle páros számú korongot, melyeket sütőpapírral kibélelt tepsiben 15 percig sütünk 180 fokon. A töltelékhez a habtejszínt verjük fel a habfixálóval, adjuk hozzá a porcukrot és az olvasztott csokit. A krémet töltsük nyomózsákba és oszlassuk el a tésztalapok felén, majd mindet fedjük be egy-egy üres koronggal. A tetejüket díszíthetjük egy kis krémmel. Majd ha készen vagyunk, tegyük a sütit egy órára a hűtőbe.

Megjegyzés: Egy igazán könnyed, és nagyon finom süti azoknak akik imádják és azoknak is akik csak szeretik a csokis, krémes dolgokat.