Csoki rúd recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 21 dkg. kristálycukor
- 14 dkg. liszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
- 4 dl. tej
- 4 ek. liszt
- 3 ek. Kakaópor (nem instant!)
- 1 kocka margarin
- 25 dkg. porcukor
Elkészítése:
5+1-es piskótát sütünk. 5 tojást szétválasztunk, 1-et egészbe beletesszük a tojássárgájába. A fehérjéből habot verünk. A sárgájába beletesszük először a kristálycukrot, ezt habosra kikavarjuk, majd tészta megmaradt alapanyagait is hozzákeverjük. Legvégén a felvert habot.
Krém: 4 dl. tejből és a 4 ek. lisztből besamelt főzünk. Ha kihűlt bele a kakaópor, margarin és a cukor. Ezeket habosra kavarjuk.
A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel. Hűtőbe és utána ehető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

