Chokito, mindenki kedvence recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek zselatin
- 1 dl tej
- 10 dkg (zsíros) tejpor
- 10 dkg puffasztott rizs
Elkészítése:
A margarint a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval kihabosítjuk. A maradék cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk.
A cukrozott margarint a karamellához adjuk folyamatos kevergetés mellett, és addig melegítjük, míg az összes karamell visszaolvad. Folyamatosan kevergessük.
A hideg tejjel elkeverjük a zselatint, majd egy kis karamellás masszát adagolva hozzá (ne legyenek zselatincsomók), a felfőzött masszához adjuk, kicsit melegítjük. Ezután vissza kellett volna legalább langyosra hűteni, én azonban hozzá is szórtam a tejporral elkevert puffasztott rizst.
Alaposan összekeverjük, majd folpackkal bélelt formába egyengetjük. Hűtőben dermesztjük pár órát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »