Chokító recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 3 cs. vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
- 1 evőkanál zselatin
- 18 dkg tejpor
- fél csomag rizspehely
Elkészítése:
A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral kikeverjük és állandó kevergetés mellett felfőzzük. A hideg tejbe a zselatint beáztatjuk, majd belekeverjük a felfőzött masszába, és félig kihűtjük. Közben a tejport elkeverjük a rizspehellyel, majd belekeverjük a masszába és folpackkal bélelt őzgerinc formába tesszük. 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük,vagy kanállal tálcára halmozzuk. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar köt.
Megjegyzés: Ha csak 9 dkg tejport teszel bele, az is elég!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »