Csokis pite recept
Elkészítése:
A margarint a liszttel összemorzsolom, hozzáadom a tejfölt és a tojások sárgáját, a cukrot és a csipetnyi sót. Gyorsan összedolgozom és beteszem a hűtőbe pihenni, míg elkészítem a tölteléket.
A tejet felforrósítom a csokoládéval együtt. Egy kis lábasban a cukrot összekeverem a liszttel, a tojások sárgájával, hozzáöntöm a csokis tejet és sűrűre főzöm. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd belekeverem a csokis masszát. Nem kell megvárni míg kihűl.
Egy kb 30-22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztát elfelezem (alulra kicsit nagyobb rész kerüljön!), kinyújtom és a sodrófára tekerve a tepsibe terítem. Belenyomkodom, beleöntöm a csokis masszát, majd a tetejére helyezem a másik kinyújtott lapot. Tetejét cukros tejjel megkenem, villával megszurkálom és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.