Csokis-narancsos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 12 dkg puha vaj
- 22 dkg porcukor
- csipet só
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg étcsoki minimum 50%-os
- 13 dkg liszt
- 1 narancs reszelt héja
- 1 kávés kanál sütőpor
- 1 evőkanál holland kakaópor
A krémhez:
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg holland kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 1 vanília rud
- 3 dl habtejszín
- 1 narancs leve és reszelt héja
Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra kikeverem majd egyenként belekeverem a tojások sárgáját. A csokoládét gőz felett felolvasztom majd a tojásos vajhoz keverem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem. A fehérjét hozzákeverem a sárga masszához valamint a reszelt narancshéjat is beleforgatom A lisztet a kakaóporral és sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan belekeverem 34*32-es sütőpapíros sütőlapon 180 fokon kb 30 percig sütöm. Sütés után hagyom a lapot kihűlni.
Három egyforma részre vágom és a következő krémet teszem rá. A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a narancs reszelt héját és a vaníliarúd kikapart belsejét, valamint a narancs levét.
A tejszínt kemény habbá verem és a vajas krémhez adom. A lapokat megtöltöm ezzel a krémmel.
A tetejére csokoládét olvasztottam, mandulaforgáccsal és reszelt narancs héjjal díszítettem.