Csokis medvemancsok recept
Hozzávalók:
- 80 g Rama
- 60 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g búzaliszt
- 0,5 csapott tk sütőpor
- 50 g őrölt mogyoró
- 75 g étcsokoládé
- 1 teáskanál étolaj
- 25 g szeletelt mandula
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a sütőformát (medvemancs vagy madeleine forma) kivajazzuk.
A margarint, vagy lágy vajat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A tojásokat fél percenként, egyenként a masszához keverjük, a robotgép legmagasabb fokozatán. Minden tojást alaposan eldolgozunk a tésztában. A lisztet elkeverjük a sütőporral, az őrölt mogyoróval, majd hozzáadjuk a masszához, és középső fokozaton az egészet sima tésztává keverjük.
A tésztát egy teáskanál segítségével a sütőformákba töltjük. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 12 perc.
Hűlés után az olajjal együtt felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be vastagon. A mandulaszeleteket karomként az étcsokoládés mancsokhoz rögzítjük. A medvemancsokat sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.