Csokis, mascarpone tekercs recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Piskóta:
- 17 dkg étcsokoládé
- 60 ml feketekávé
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 ek liszt
Krém:
- 35 dkg mascarpone
- 2 ek porcukor
- kb fél üveg nutella
Elkészítése:
A csokit a kávéval gőz felett felolvasztjuk, de egyszerűbb, ha mikróban melegítjük fel.
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd lassan hozzáadjuk a langyos csokis masszát és a lisztet. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Egy 25*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A mascarponét elkeverjüka porcukorral. A kihűlt piskótát megkenjük nutellával és a mascarpone krém felével, háromnegyedével. Tekerjük fel és a maradék mascarponéval kenjük meg. Csokidarával, csokireszelékkel díszítsük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.