Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis, mascarpone tekercs recept

Csokis, mascarpone tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 17 dkg étcsokoládé
    • 60 ml feketekávé
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek liszt

    Krém:

    • 35 dkg mascarpone
    • 2 ek porcukor
    • kb fél üveg nutella

    Elkészítése:

    A csokit a kávéval gőz felett felolvasztjuk, de egyszerűbb, ha mikróban melegítjük fel.

    A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd lassan hozzáadjuk a langyos csokis masszát és a lisztet. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.

    Egy 25*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

    A mascarponét elkeverjüka porcukorral. A kihűlt piskótát megkenjük nutellával és a mascarpone krém felével, háromnegyedével. Tekerjük fel és a maradék mascarponéval kenjük meg. Csokidarával, csokireszelékkel díszítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá