Csokis, mascarpone tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis, mascarpone tekercs

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 17 dkg étcsokoládé
  • 60 ml feketekávé
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek liszt

Krém:

  • 35 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • kb fél üveg nutella

Elkészítése:

A csokit a kávéval gőz felett felolvasztjuk, de egyszerűbb, ha mikróban melegítjük fel.

A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd lassan hozzáadjuk a langyos csokis masszát és a lisztet. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.

Egy 25*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A mascarponét elkeverjüka porcukorral. A kihűlt piskótát megkenjük nutellával és a mascarpone krém felével, háromnegyedével. Tekerjük fel és a maradék mascarponéval kenjük meg. Csokidarával, csokireszelékkel díszítsük.