Marlenka recept

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 55 dkg finomliszt
- 2 púpozott ek kakaópor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g cukor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál ecet
Kenéshez:
- 1 konyak aroma
Krémhez:
- 4 tubus (170 gr –os ) sűrített tej
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe nyomjuk a tubusból, majd a tetejét rácsavarjuk. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú tűznél (takarék lángon) forrjon 3 órán keresztül, míg az üvegben a sűrített tej szép aranybarnás színt kap, karamellizálódik.
A lapok hozzávalóihoz a cukrot, vajat, mézet és szódabikarbónát egy lábasban összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.
A kakaóval elkevert liszthez adjuk a mézes keveréket, majd a tojásokat és az ecetet is beletesszük és alaposan összegyúrjuk. A kész tésztát 5 egyenlő részre osztjuk.
A lapokat egyenként kb 24*39 cm-es téglalappá nyútjuk és egy tepsi hátán sütőpapíron megsütjük (180 fokra melegített sütőben kb 4 perc). Vigyázzunk a meleg lapokkal, mert törnek! A többi lapot is kisütjük.
A langyosra hűlt karamellhez hozzáadjuk a vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
A tészták szélét egyenletesre és egyformára vágjuk, majd a leeső részeket aprítóval vagy kézzel összemorzsoljuk.
A lapokat egyenként lekenjük az aromával, majd betöltjük a krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson és a tészta morzsát rászórjuk. Akkor a legjobb, ha minimum 2 napot áll a hűtőben.
Tipp:
Ha a tészta nem akar összeállni, tegyünk hozzá 1-2 ek tejfölt (nekem nem kellett).
A tészta nyújtás és hűlés közben keményedni fog. Ha nagyon kemény lenne és nem tudod nyújtani, tebb be a tésztát pár másodpercre a mikróba.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »