Csokis-mandulás kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához (a bögre 2,5 dl-es):
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 0,5 bögre olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál mandula
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom
Tetejére:
- 20 dkg csokoládé
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá a cukorral. A sárgáját keverd szinte fehéredésig a vaníliás cukorral, öntsd hozzá az olajat, a tejet és forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet is. Több adagban add hozzá a tojáshabot, az apróra vágott mandulát és a citrom reszelt héját.
Felezd el a masszát. Az egyik részébe keverj három evőkanál kakaóport, a másikat hagyd üresen.
Először a sima tészta felét öntsd a kuglófformába, utána a kakaósat, a tetejére pedig a maradék sárga massza kerül. Villával kicsit össze is keverheted.
Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt.
Hagyd hűlni, majd borítsd ki a formából és vond be csokimázzal. A csokit olvaszd fel az olajjal, csorgasdá rá a kuglófra és szórd meg mandulával.
Tipp:
Természetesen mandula helyett, vagy mellé lehet a tésztába keverni aszalt gyümölcsöket is (mazsolát, szilvát, barackot, áfonyát…) A reszelt citromhéj helyettesíthető narancshéjjal, isteni finom, az illatáról nem is beszélve!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »