Csokis-majonézes kuglóf vörösáfonyával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt ( 2,5 dl es bögre )
- 1 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 púpos ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 bögre aszalt vörös áfonya (be lehet kicsit áztatni)
- 0,5 tábla csoki durvára darabolva
- 1 dl langyos tej
- 3/4 bögre majonéz
- 1,5 dl langyos víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban (az első 5 hozzávalót). Utána a nedves hozzávalókat is elkeverjük egy másik tálban (az utolsó 3 hozzávalót).
A szárazakat beleöntjük a nedvesbe, és alaposan összekeverjük, végül az áfonyát és a csokit is keverjük bele.
A masszát kivajazott és kilisztezett kuglóf formába öntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk kb. 170 °C-ra, és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Mikor megsült a kuglóf, hagyjuk a formában hűlni kb. 10 percig, majd borítsuk tányérra.
Vaníliás pudinggal-öntettel tálalhatjuk, megszórva még egy kis áfonyával, de csak porcukorral megszórva is kínálhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.