Csokis-majonézes kuglóf vörösáfonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 bögre liszt ( 2,5 dl es bögre )
- 1 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 púpos ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 bögre aszalt vörös áfonya (be lehet kicsit áztatni)
- 0,5 tábla csoki durvára darabolva
- 1 dl langyos tej
- 3/4 bögre majonéz
- 1,5 dl langyos víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban (az első 5 hozzávalót). Utána a nedves hozzávalókat is elkeverjük egy másik tálban (az utolsó 3 hozzávalót).
A szárazakat beleöntjük a nedvesbe, és alaposan összekeverjük, végül az áfonyát és a csokit is keverjük bele.
A masszát kivajazott és kilisztezett kuglóf formába öntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk kb. 170 °C-ra, és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Mikor megsült a kuglóf, hagyjuk a formában hűlni kb. 10 percig, majd borítsuk tányérra.
Vaníliás pudinggal-öntettel tálalhatjuk, megszórva még egy kis áfonyával, de csak porcukorral megszórva is kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »