Csokis-majonézes kuglóf vörösáfonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt ( 2,5 dl es bögre )
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 púpos ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 bögre aszalt vörös áfonya (be lehet kicsit áztatni)
  • 0,5 tábla csoki durvára darabolva
  • 1 dl langyos tej
  • 3/4 bögre majonéz
  • 1,5 dl langyos víz

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban (az első 5 hozzávalót). Utána a nedves hozzávalókat is elkeverjük egy másik tálban (az utolsó 3 hozzávalót).

A szárazakat beleöntjük a nedvesbe, és alaposan összekeverjük, végül az áfonyát és a csokit is keverjük bele.

A masszát kivajazott és kilisztezett kuglóf formába öntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk kb. 170 °C-ra, és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Mikor megsült a kuglóf, hagyjuk a formában hűlni kb. 10 percig, majd borítsuk tányérra.

Vaníliás pudinggal-öntettel tálalhatjuk, megszórva még egy kis áfonyával, de csak porcukorral megszórva is kínálhatjuk.