Csokis-lekváros piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 4 ek víz
- 1 ek szárított, csíkozott narancshéj
- 1 tk sütőpor
- házi baracklekvár
Mázhoz:
- 15 dkg margarin
- 5 ek cukor
- 4 ek kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, a vízzel és a narancshéjjal habosra keverjük, a fehérjét habbá verjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a sárgájához. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd elsimítjuk benne a tésztát.
Kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Tiszta asztalterítőre/konyharuhára borítjuk, és még melegen megkenjük a baracklekvárral bőven (mi szeretjük, ha jó darabos a lekvár benne), feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
A margarint felolvasztjuk, és egy picit forraljuk, hogy a felesleges víz elpárologjon belőle, majd félrehúzzuk, hozzákeverjük a cukrot és a kakaót, és visszatesszük a tűzre. Addig keverjük, míg szép fényes lesz, és a cukor elolvadt benne. Ekkor levesszük, keverjük egy kicsit, hogy hűljön, majd ráöntjük a piskótatekercsre és megvárjuk, míg kihűl. Szeletekre vágva tálaljuk.
Az egyszerű lekváros piskóta ünnepivé válik ez által.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »