Hozzávalók:
Mázhoz:
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, a vízzel és a narancshéjjal habosra keverjük, a fehérjét habbá verjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a sárgájához. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd elsimítjuk benne a tésztát.
Kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Tiszta asztalterítőre/konyharuhára borítjuk, és még melegen megkenjük a baracklekvárral bőven (mi szeretjük, ha jó darabos a lekvár benne), feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
A margarint felolvasztjuk, és egy picit forraljuk, hogy a felesleges víz elpárologjon belőle, majd félrehúzzuk, hozzákeverjük a cukrot és a kakaót, és visszatesszük a tűzre. Addig keverjük, míg szép fényes lesz, és a cukor elolvadt benne. Ekkor levesszük, keverjük egy kicsit, hogy hűljön, majd ráöntjük a piskótatekercsre és megvárjuk, míg kihűl. Szeletekre vágva tálaljuk.
Az egyszerű lekváros piskóta ünnepivé válik ez által.
Jó étvágyat hozzá!