Csokis lekváros kocka recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 kk szalakáli
- csipet só
Töltelékhez:
- fél l tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
- 10 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Egyenként gáztepsi nagyságú lapokat sütünk, majd 180 fokon, a tepsi hátulján kisütjük. (Kb 20 perc.)
A krémhez a tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a margarint, és amikor felforrt hozzáadjuk a többi alapanyagot is a lekváron kívül, levesszük a tűzről, alaposan eldolgozzuk, majd kihűtjük. Egy lapot megkenünk lekvárral, erre teszünk egy másik lapot, rákenjük a csokis tölteléket, majd ismét lap, erre ismét lekvár és befedjük a maradék lappal.
A tetejére csokimázat tehetünk. 1 éjszaka minimum kell, hogy az ízek összeérjenek és a lapok megpuhuljanak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

