Csokis lekváros kocka recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 kk szalakáli
- csipet só
Töltelékhez:
- fél l tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
- 10 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Egyenként gáztepsi nagyságú lapokat sütünk, majd 180 fokon, a tepsi hátulján kisütjük. (Kb 20 perc.)
A krémhez a tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a margarint, és amikor felforrt hozzáadjuk a többi alapanyagot is a lekváron kívül, levesszük a tűzről, alaposan eldolgozzuk, majd kihűtjük. Egy lapot megkenünk lekvárral, erre teszünk egy másik lapot, rákenjük a csokis tölteléket, majd ismét lap, erre ismét lekvár és befedjük a maradék lappal.
A tetejére csokimázat tehetünk. 1 éjszaka minimum kell, hogy az ízek összeérjenek és a lapok megpuhuljanak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »