Csokis, krémes piskóta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor (szorbit)
- 3 ek keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tejszín
- 1 ek kakaópor
- 2 ek porcukor (szorbit)
- pár csepp rum aroma
Bevonáshoz:
- 125 g 80%-os csokoládé
- 30 g vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral (szorbittal) felverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A masszába belekeverjük a kakaóport is.
Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk, és beleöntjük a tésztát. 190°-on kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd 3 egyforma csíkra vágjuk.
A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral (szorbittal), valamint kevés rum aromával.
Az alsó és a középső piskótalapon elosztjuk a krémet.
A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be. Mielőtt szeletelnénk, legalább egy órát hűtőben pihentetjük!
A csokis, krémes piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »