Csokis, krémes piskóta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek liszt
- 8 ek cukor (szorbit)
- 3 ek keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tejszín
- 1 ek kakaópor
- 2 ek porcukor (szorbit)
- pár csepp rum aroma
Bevonáshoz:
- 125 g 80%-os csokoládé
- 30 g vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral (szorbittal) felverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A masszába belekeverjük a kakaóport is.
Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk, és beleöntjük a tésztát. 190°-on kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd 3 egyforma csíkra vágjuk.
A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral (szorbittal), valamint kevés rum aromával.
Az alsó és a középső piskótalapon elosztjuk a krémet.
A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be. Mielőtt szeletelnénk, legalább egy órát hűtőben pihentetjük!
A csokis, krémes piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

