Csokis krémes recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból kakaós piskóta
Krém
- 2 csomag vaníliás puding
- 5 dl tejszín
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 dl tejszín
- étcsokis tortabevonó
Elkészítése:
Tehát van egy kakaós piskótánk, amit 4 tojásból készítettünk. (Ha nincs, készítsünk a szokásos módon: 4 tojásfehérjét csipet sóval keményre verünk, a sárgákat cukorral kihabosítjuk, sütőporos lisztet szitálunk hozzá és kakaót, majd beleforgatjuk a habot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.) Félbevágjuk, és az alábbi krémmel töltjük meg:
A vaníliás pudingot a cukor felével és a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt pudingot hozzáhabosítjuk. Ezzel kenjük meg a lapot.
A 4 dl tejszínt a maradék cukorral felverjük, és azt is a tetejére egyengetjük. Most következik a maradék piskótánk, amit ráhelyezünk a tejszín tetejére. Gőzön felolvasztott ét tortabevonóval megcsurgatjuk.
A tetejére reszelhetünk egy kis fehér csokit is, hogy még mutatósabb legyen. Így jobban nézett ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »