Csokis koszorú recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 120 ml tej
- 1 csapott ek cukor
- csipet só
- 50 g vaj
- 300 g rétes liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 15 g élesztő
Töltelék:
- 70 g vaj
- kakaóporos vagy fahéjas cukor
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót a kelesztőtálba mérjük, majd a felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük.
Addig a töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük (lehet nagyobb mennyiséggel is dolgozni, akkor több lesz benne a töltelék).
A tésztát i cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit. A tésztát középen, hosszában ketté vágjuk, a végénél kb 5 cm-t ne vágjunk át. Innen, az egészben hagyott tésztától lefelé a két tészta csíkot kifelé fordítva, egymással összefonjuk, és koszorú alakúra formázzuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és megkenjük tojás fehérjével. 200 fokon sütjük kb 10-15 percig, majd 10 percig sütjük 180 fokon.