Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis koszorú recept

Csokis koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 120 ml tej
    • 1 csapott ek cukor
    • csipet só
    • 50 g vaj
    • 300 g rétes liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 15 g élesztő

    Töltelék:

    • 70 g vaj
    • kakaóporos vagy fahéjas cukor

    Elkészítése:

    A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót a kelesztőtálba mérjük, majd a felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük.

    Addig a töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük (lehet nagyobb mennyiséggel is dolgozni, akkor több lesz benne a töltelék).

    A tésztát i cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit. A tésztát középen, hosszában ketté vágjuk, a végénél kb 5 cm-t ne vágjunk át. Innen, az egészben hagyott tésztától lefelé a két tészta csíkot kifelé fordítva, egymással összefonjuk, és koszorú alakúra formázzuk.

    Sütőpapíros tepsibe tesszük és megkenjük tojás fehérjével. 200 fokon sütjük kb 10-15 percig, majd 10 percig sütjük 180 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá