Csokis koszorú recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 120 ml tej
- 1 csapott ek cukor
- csipet só
- 50 g vaj
- 300 g rétes liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 15 g élesztő
Töltelék:
- 70 g vaj
- kakaóporos vagy fahéjas cukor
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót a kelesztőtálba mérjük, majd a felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük.
Addig a töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük (lehet nagyobb mennyiséggel is dolgozni, akkor több lesz benne a töltelék).
A tésztát i cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit. A tésztát középen, hosszában ketté vágjuk, a végénél kb 5 cm-t ne vágjunk át. Innen, az egészben hagyott tésztától lefelé a két tészta csíkot kifelé fordítva, egymással összefonjuk, és koszorú alakúra formázzuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és megkenjük tojás fehérjével. 200 fokon sütjük kb 10-15 percig, majd 10 percig sütjük 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »