Csokis koszorú recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 120 ml tej
- 1 csapott ek cukor
- csipet só
- 50 g vaj
- 300 g rétes liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - csipet só
- 15 g élesztő
Töltelék:
- 70 g vaj
- kakaóporos vagy fahéjas cukor
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót a kelesztőtálba mérjük, majd a felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük.
Addig a töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük (lehet nagyobb mennyiséggel is dolgozni, akkor több lesz benne a töltelék).
A tésztát i cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit. A tésztát középen, hosszában ketté vágjuk, a végénél kb 5 cm-t ne vágjunk át. Innen, az egészben hagyott tésztától lefelé a két tészta csíkot kifelé fordítva, egymással összefonjuk, és koszorú alakúra formázzuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és megkenjük tojás fehérjével. 200 fokon sütjük kb 10-15 percig, majd 10 percig sütjük 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

