Csokis koszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 120 ml tej
  • 1 csapott ek cukor
  • csipet só
  • 50 g vaj
  • 300 g rétes liszt
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 15 g élesztő

Töltelék:

  • 70 g vaj
  • kakaóporos vagy fahéjas cukor

Elkészítése:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót a kelesztőtálba mérjük, majd a felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük.

Addig a töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük (lehet nagyobb mennyiséggel is dolgozni, akkor több lesz benne a töltelék).

A tésztát i cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit. A tésztát középen, hosszában ketté vágjuk, a végénél kb 5 cm-t ne vágjunk át. Innen, az egészben hagyott tésztától lefelé a két tészta csíkot kifelé fordítva, egymással összefonjuk, és koszorú alakúra formázzuk.

Sütőpapíros tepsibe tesszük és megkenjük tojás fehérjével. 200 fokon sütjük kb 10-15 percig, majd 10 percig sütjük 180 fokon.