Csokis-körtés kifli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg konyhakész leveles tészta (ha lehet szeleteltet vásároljunk)
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
- 10 dkg fehér csokoládé (a tetejére öntetnek)
Töltelék:
- 100 ml tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 db vilmoskörte (azért ez a fajta, mert különösen jó zamatú, és illatú)
Elkészítése:
A töltelékhez a csokoládét olvasszuk fel gőz felett, és keverjük hozzá a tejszínt. A közepesen érett körtéket hámozzuk meg, és vágjuk vékony cikkekre. Citromos vízbe tegyük a felhasználásig, hogy ne barnuljon meg.
A leveles tésztát készítsük elő. Azért jó, ha szeleteltet használunk fel, mert könnyebb lesz a dolgunk, de ha mégsem, akkor 12 x 8 cm-es téglalapokat vágjunk a kinyújtott tésztából. Kanalazzuk rá a csokikrémet, és kenjük el kissé a közepén.
A körteszeleteket törölgessük szárazra, és helyezzünk belőle 3 szelete a tészta közepébe. A széleket kenjük meg a felvert tojással, majd tekerjük fel a tésztalapokat. A széleket nyomkodjuk össze.
Tegyük mindet szilikon lappal bélelt sütőlemezre, és kenjük le a tésztahengereket tojással, majd süssük 200 fokos sütőben 20 percig. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Végül csorgassuk rá a fehér csokoládét, amit szintúgy olvasszunk fel gőz felett 2 ek. olajjal.
Porcukorral is szórjuk meg, ha már megkötött a csoki a tetején.