Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
A töltelékhez a csokoládét olvasszuk fel gőz felett, és keverjük hozzá a tejszínt. A közepesen érett körtéket hámozzuk meg, és vágjuk vékony cikkekre. Citromos vízbe tegyük a felhasználásig, hogy ne barnuljon meg.
A leveles tésztát készítsük elő. Azért jó, ha szeleteltet használunk fel, mert könnyebb lesz a dolgunk, de ha mégsem, akkor 12 x 8 cm-es téglalapokat vágjunk a kinyújtott tésztából. Kanalazzuk rá a csokikrémet, és kenjük el kissé a közepén.
A körteszeleteket törölgessük szárazra, és helyezzünk belőle 3 szelete a tészta közepébe. A széleket kenjük meg a felvert tojással, majd tekerjük fel a tésztalapokat. A széleket nyomkodjuk össze.
Tegyük mindet szilikon lappal bélelt sütőlemezre, és kenjük le a tésztahengereket tojással, majd süssük 200 fokos sütőben 20 percig. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Végül csorgassuk rá a fehér csokoládét, amit szintúgy olvasszunk fel gőz felett 2 ek. olajjal.
Porcukorral is szórjuk meg, ha már megkötött a csoki a tetején.