Csokis kókusztalp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához (23 ×38 cm.es tepsihez)
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 vaníliás cukor
- 2 kis pohár tejföl
- 20 dkg kókuszreszelék
- 18 gr sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 4 ek mogyorókrém
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
A mázhoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
A díszítéshez:
- 1 csapott evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd jól kidolgozzuk. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krém készítése:
A tejet a pudingporokkal, cukorral csomómentesre keverjük, felfőzzük sűrű krémmé és kihűtjük. A kihűlt pudingos krémhez keverjük a mogyorókrémet és a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt süteményre kenjük, szépen elsimítjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük és krémre csurgatjuk.
A tálcát jól megrázogatjuk, hogy szép sima legyen a süteményen a bevonat.
Kókuszreszelékkel meghintjük és hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva szeletelhetjük, tetszés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »