Csokis kókusztalp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához (23 ×38 cm.es tepsihez)
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 vaníliás cukor
- 2 kis pohár tejföl
- 20 dkg kókuszreszelék
- 18 gr sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 4 ek mogyorókrém
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
A mázhoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
A díszítéshez:
- 1 csapott evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd jól kidolgozzuk. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krém készítése:
A tejet a pudingporokkal, cukorral csomómentesre keverjük, felfőzzük sűrű krémmé és kihűtjük. A kihűlt pudingos krémhez keverjük a mogyorókrémet és a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt süteményre kenjük, szépen elsimítjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük és krémre csurgatjuk.
A tálcát jól megrázogatjuk, hogy szép sima legyen a süteményen a bevonat.
Kókuszreszelékkel meghintjük és hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva szeletelhetjük, tetszés szerint.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »