Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis kókusztalp recept

Csokis kókusztalp
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához (23 ×38 cm.es tepsihez)

    • 40 dkg rétesliszt
    • 25 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 vaníliás cukor
    • 2 kis pohár tejföl
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 18 gr sütőpor

    A krémhez:

    • 2 csomag csokoládés pudingpor
    • 5 dl tej
    • 4 ek mogyorókrém
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg vaj

    A mázhoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    A díszítéshez:

    • 1 csapott evőkanál kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd jól kidolgozzuk. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A krém készítése:

    A tejet a pudingporokkal, cukorral csomómentesre keverjük, felfőzzük sűrű krémmé és kihűtjük. A kihűlt pudingos krémhez keverjük a mogyorókrémet és a vajjal kihabosítjuk.

    A kihűlt süteményre kenjük, szépen elsimítjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük és krémre csurgatjuk.

    A tálcát jól megrázogatjuk, hogy szép sima legyen a süteményen a bevonat.

    Kókuszreszelékkel meghintjük és hűtőbe tesszük.

    Pár óra múlva szeletelhetjük, tetszés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá