Csokis kókusztalp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához (23 ×38 cm.es tepsihez)

  • 40 dkg rétesliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 vaníliás cukor
  • 2 kis pohár tejföl
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 18 gr sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 ek mogyorókrém
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj

A mázhoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj

A díszítéshez:

  • 1 csapott evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd jól kidolgozzuk. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krém készítése:

A tejet a pudingporokkal, cukorral csomómentesre keverjük, felfőzzük sűrű krémmé és kihűtjük. A kihűlt pudingos krémhez keverjük a mogyorókrémet és a vajjal kihabosítjuk.

A kihűlt süteményre kenjük, szépen elsimítjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük és krémre csurgatjuk.

A tálcát jól megrázogatjuk, hogy szép sima legyen a süteményen a bevonat.

Kókuszreszelékkel meghintjük és hűtőbe tesszük.

Pár óra múlva szeletelhetjük, tetszés szerint.