Csokis-kókuszos zabkeksz karamellás tejjel recept

Hozzávalók:
- 2 bögre zabkeksz
- 2/3 bögre liszt
- 15-17 dkg margarin (2/3 kocka)
- 3 púpozott ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g csoki
- 1 bögre kókusz
- szódabikarbóna
- só
Karamellás tej:
- 10 ek cukor
- 1 liter tej
Elkészítése:
Először összekeverjük a száraz összetevőket a csoki kivételével, majd összedolgozzuk a margarinnal és a tojással. Mikor már sikerült jól elkeverni, csak akkor keverjük hozzá a csokoládét. A tésztából kis gombócokat formázunk és felsorakoztatjuk őket a tepsiben. Végül vizes kézzel kicsit ellapítjuk. Vagy (ahogy én is csináltam) kiadagolhatjuk fagyis kanállal is.
180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Karamellás tej készítése:
Egy lábasban lassú tűzön elkezdjük olvasztani a cukrot. Egy másik lábasban felforraljuk a tejet. Mikor már folyós a cukor és szép halvány barna, akkor ráöntjük a forró tejet. Addig forraljuk együtt, amíg fel nem olvad a tejben a cukor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »