Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis képviselőfánk recept

Csokis képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1,5 dl víz
    • 1,5 dl étolaj
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg liszt
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 2 cs csokoládés pudingpor
    • 5 dl tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje kemény habja
    • 12 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín keményre verve

    Elkészítése:
    A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra.
    A vizet,olajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet,majd visszateszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától. Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverem,míg szép fényes lesz a tészta.
    Egy kis tálba vizet teszek és kezemet vízbe mártva 3×4 cm-es golyókat formázok és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. A kezemmel vízzel lespriccelem a fánkokat és a sütőpapírt is.
    Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra vissza veszem és készre sütöm.
    Ha megsült akkor a sütő ajtaját résnyire kitámasztom,hagyom a fánkokat kihűlni,száradni. Jó ropogós tészta lett.
    A kalapjukat levágom.

    Krém készítése:
    A pudingporokat a cukorral,kevés tejjel simára keverem,majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre főzöm.
    A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzá keverem még melegen.
    A fánkokat betöltöm a krémmel. A tetejükre habtejszín került.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá