Csokis képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis képviselőfánk

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 nagy tojás

Krémhez:

  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás fehérje kemény habja
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín keményre verve

Elkészítése:
A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra.
A vizet,olajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet,majd visszateszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától. Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverem,míg szép fényes lesz a tészta.
Egy kis tálba vizet teszek és kezemet vízbe mártva 3×4 cm-es golyókat formázok és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. A kezemmel vízzel lespriccelem a fánkokat és a sütőpapírt is.
Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra vissza veszem és készre sütöm.
Ha megsült akkor a sütő ajtaját résnyire kitámasztom,hagyom a fánkokat kihűlni,száradni. Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágom.

Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,kevés tejjel simára keverem,majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre főzöm.
A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzá keverem még melegen.
A fánkokat betöltöm a krémmel. A tetejükre habtejszín került.