Csokis-kávés tekercs recept

Elkészítése:
Gépi habverővel a tojások fehérjét habbá verjük a fele cukorral és egy csipet sóval, ezután a tojások sárgáját lazán belekeverjük, melyeket előzőleg úgyszintén habosra kevertünk a cukor másik felével.
A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, szitáljuk át, és forgassuk a tojásos habba. Papírral bélelt sütőlapra öntjük, és elkenjük vékonyan a masszát. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor törik.
Először 180 fokon, majd 160 fokon süssük, és alsó-felső sütést alkalmazzunk. 20 perc alatt elkészül.
Lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és feltekerjük a piskótát, majd félretesszük, hogy hűljön. A vaníliás cukrot a tojássárgájával elkeverjük, majd a puha vajat és a cukrot is hozzákeverjük, hogy krémes legyen. A kávéport belevegyítjük, és a sajtkrémmel végleg sima krémmé dolgozzuk.A piskótalapot megkenjük, és feltekerjük.
A külsejét is bevonjuk a krémmel, majd csokicseppekkel, vagy csokidarával díszítjük.
A csokis-kávés tekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »