Csokis-kávés tekercs recept

Elkészítése:
Gépi habverővel a tojások fehérjét habbá verjük a fele cukorral és egy csipet sóval, ezután a tojások sárgáját lazán belekeverjük, melyeket előzőleg úgyszintén habosra kevertünk a cukor másik felével.
A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, szitáljuk át, és forgassuk a tojásos habba. Papírral bélelt sütőlapra öntjük, és elkenjük vékonyan a masszát. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor törik.
Először 180 fokon, majd 160 fokon süssük, és alsó-felső sütést alkalmazzunk. 20 perc alatt elkészül.
Lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és feltekerjük a piskótát, majd félretesszük, hogy hűljön. A vaníliás cukrot a tojássárgájával elkeverjük, majd a puha vajat és a cukrot is hozzákeverjük, hogy krémes legyen. A kávéport belevegyítjük, és a sajtkrémmel végleg sima krémmé dolgozzuk.A piskótalapot megkenjük, és feltekerjük.
A külsejét is bevonjuk a krémmel, majd csokicseppekkel, vagy csokidarával díszítjük.
A csokis-kávés tekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »