Csokis-kávés tekercs recept
Elkészítése:
Gépi habverővel a tojások fehérjét habbá verjük a fele cukorral és egy csipet sóval, ezután a tojások sárgáját lazán belekeverjük, melyeket előzőleg úgyszintén habosra kevertünk a cukor másik felével.
A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, szitáljuk át, és forgassuk a tojásos habba. Papírral bélelt sütőlapra öntjük, és elkenjük vékonyan a masszát. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor törik.
Először 180 fokon, majd 160 fokon süssük, és alsó-felső sütést alkalmazzunk. 20 perc alatt elkészül.
Lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és feltekerjük a piskótát, majd félretesszük, hogy hűljön. A vaníliás cukrot a tojássárgájával elkeverjük, majd a puha vajat és a cukrot is hozzákeverjük, hogy krémes legyen. A kávéport belevegyítjük, és a sajtkrémmel végleg sima krémmé dolgozzuk.A piskótalapot megkenjük, és feltekerjük.
A külsejét is bevonjuk a krémmel, majd csokicseppekkel, vagy csokidarával díszítjük.
A csokis-kávés tekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

