Csokis-kávés tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csokis-kávés tekercs

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1/4 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag instant 3 in 1 kávépor

A tetejére:

  • 1 csomag csokicseppek

Elkészítése:

Gépi habverővel a tojások fehérjét habbá verjük a fele cukorral és egy csipet sóval, ezután a tojások sárgáját lazán belekeverjük, melyeket előzőleg úgyszintén habosra kevertünk a cukor másik felével.

A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, szitáljuk át, és forgassuk a tojásos habba. Papírral bélelt sütőlapra öntjük, és elkenjük vékonyan a masszát. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor törik.

Először 180 fokon, majd 160 fokon süssük, és alsó-felső sütést alkalmazzunk. 20 perc alatt elkészül.

Lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és feltekerjük a piskótát, majd félretesszük, hogy hűljön. A vaníliás cukrot a tojássárgájával elkeverjük, majd a puha vajat és a cukrot is hozzákeverjük, hogy krémes legyen. A kávéport belevegyítjük, és a sajtkrémmel végleg sima krémmé dolgozzuk.A piskótalapot megkenjük, és feltekerjük.

A külsejét is bevonjuk a krémmel, majd csokicseppekkel, vagy csokidarával díszítjük.