Csokis-diós zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg étcsoki (jó minőségű, 60-70 %-os)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet és a diót, az étcsokit apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A megolvasztott vajat a cukorral és tojással jól kikeverjük, géppel vagy kézzel, majd hozzáadjuk a dió, zabpehely és sütőpor keverékét és tovább keverjük. Tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk.
Belekeverjük az apróra vágott csokit és kanállal diónyi kupacokat teszünk a tepsibe, egymástól távolabb, mert sülés közben szépen elterülnek.
Sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.
A csokis-diós zabpelyhes keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 34 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »