Csokis-diós zabpelyhes keksz recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg étcsoki (jó minőségű, 60-70 %-os)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet és a diót, az étcsokit apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A megolvasztott vajat a cukorral és tojással jól kikeverjük, géppel vagy kézzel, majd hozzáadjuk a dió, zabpehely és sütőpor keverékét és tovább keverjük. Tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk.
Belekeverjük az apróra vágott csokit és kanállal diónyi kupacokat teszünk a tepsibe, egymástól távolabb, mert sülés közben szépen elterülnek.
Sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.
A csokis-diós zabpelyhes keksz kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 502 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 34 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 34 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.