Csokis-diós zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg étcsoki (jó minőségű, 60-70 %-os)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet és a diót, az étcsokit apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A megolvasztott vajat a cukorral és tojással jól kikeverjük, géppel vagy kézzel, majd hozzáadjuk a dió, zabpehely és sütőpor keverékét és tovább keverjük. Tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk.
Belekeverjük az apróra vágott csokit és kanállal diónyi kupacokat teszünk a tepsibe, egymástól távolabb, mert sülés közben szépen elterülnek.
Sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.
A csokis-diós zabpelyhes keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 34 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »