Csokis-diós zabpelyhes keksz recept
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg étcsoki (jó minőségű, 60-70 %-os)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet és a diót, az étcsokit apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A megolvasztott vajat a cukorral és tojással jól kikeverjük, géppel vagy kézzel, majd hozzáadjuk a dió, zabpehely és sütőpor keverékét és tovább keverjük. Tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk.
Belekeverjük az apróra vágott csokit és kanállal diónyi kupacokat teszünk a tepsibe, egymástól távolabb, mert sülés közben szépen elterülnek.
Sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.
A csokis-diós zabpelyhes keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 34 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


