Csokis diós őzgerinc recept
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg loszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 2-3 kanál kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját cukorral kikeverem, majd hozzáadom a vajat és habosra keverem. Hozzáadom a diót, a kakaóport és óvatosan a felvert tojás fehérjét, majd végül a sütőporos lisztet. Kivajazott őzgerinc formába öntöm és lassú tűzön (170 fok) megsütöm. Ez a mennyiség 2 őzgerinc formához elég. Amikor kihűlt csokit olvasztok és leöntöm vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

