Csokis diós őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg loszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 2-3 kanál kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját cukorral kikeverem, majd hozzáadom a vajat és habosra keverem. Hozzáadom a diót, a kakaóport és óvatosan a felvert tojás fehérjét, majd végül a sütőporos lisztet. Kivajazott őzgerinc formába öntöm és lassú tűzön (170 fok) megsütöm. Ez a mennyiség 2 őzgerinc formához elég. Amikor kihűlt csokit olvasztok és leöntöm vele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »