Csokis diós-mézes szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 ek dió
- 10 ek liszt
- 5 ek méz
- 5 ek kakaópor
- 2 tk őrölt fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 2-3 ek porcukor
- 2 ek meggy dzsem
- csokiöntet
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, és hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a langyos mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a durvára vágott diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk. Tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, megkenjük meggy dzsemmel. A tejszínt cukorral (ha cukrozott cukrászhabot használunk, akkor cukor nélkül!) kemény habbá verjük, összekeverjük a mascarpone krémmel. Egyenletesen rákenjük lekvárral lekent sütire, majd csokiöntettel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.