Csokis diós-mézes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 ek dió
- 10 ek liszt
- 5 ek méz
- 5 ek kakaópor
- 2 tk őrölt fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 2-3 ek porcukor
- 2 ek meggy dzsem
- csokiöntet
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, és hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a langyos mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a durvára vágott diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk. Tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, megkenjük meggy dzsemmel. A tejszínt cukorral (ha cukrozott cukrászhabot használunk, akkor cukor nélkül!) kemény habbá verjük, összekeverjük a mascarpone krémmel. Egyenletesen rákenjük lekvárral lekent sütire, majd csokiöntettel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »