Csokis darálós karika recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsír
- 0,5 dl tej
Mártáshoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és alaposan összedolgozzuk. A húsdarálóra felszereljük a süti készítő elemet. A sütőt előmelegítjük. A tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A húsdarálót megtöltjük a tésztával, majd kb. 13 cm hosszú rudat nyomunk ki belőle. A rúdból gyűrűt formálunk, amit a tepsibe fektetünk, egymástól kicsit távolabb, mert sütéskor még nőnek. 180 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Amíg kihűlnek a karikák, a csokoládét egy edénybe törjük, hozzáadjuk az olajat. Egy másik edénybe vizet forralunk, majd a forró víz felett megolvasztjuk a csokoládét.
A karikákat egyesével megmártjuk a csokiban, majd sütőpapírra téve hagyjuk megkötni a csokit.
Tipp:
Aki szereti a darálós kekszet, az ezt a karikát is nagyon kedvelni fogja. A csoki remekül kiegészíti. Akár ajándékba is adható. Célszerű 2-2 karikát a csokis felével összefordítva tárolni, csomagolni, így nem maszatolódnak össze a karikák a csokival. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll. Karácsony előtt akár egy héttel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »