Csokis darálós karika recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsír
- 0,5 dl tej
Mártáshoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és alaposan összedolgozzuk. A húsdarálóra felszereljük a süti készítő elemet. A sütőt előmelegítjük. A tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A húsdarálót megtöltjük a tésztával, majd kb. 13 cm hosszú rudat nyomunk ki belőle. A rúdból gyűrűt formálunk, amit a tepsibe fektetünk, egymástól kicsit távolabb, mert sütéskor még nőnek. 180 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Amíg kihűlnek a karikák, a csokoládét egy edénybe törjük, hozzáadjuk az olajat. Egy másik edénybe vizet forralunk, majd a forró víz felett megolvasztjuk a csokoládét.
A karikákat egyesével megmártjuk a csokiban, majd sütőpapírra téve hagyjuk megkötni a csokit.
Tipp:
Aki szereti a darálós kekszet, az ezt a karikát is nagyon kedvelni fogja. A csoki remekül kiegészíti. Akár ajándékba is adható. Célszerű 2-2 karikát a csokis felével összefordítva tárolni, csomagolni, így nem maszatolódnak össze a karikák a csokival. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll. Karácsony előtt akár egy héttel is elkészíthető.